De huidige evolutie van corona maakt duidelijk dat het niet haalbaar is de Sterrenstoet 2020 te laten doorgaan. ‘Veel mensen samenbrengen, kostuums passen, met de bussen geld ophalen voor het goed doel…, helaas is dit alles niet verantwoord in tijden waarin gezondheid voorop staat.  Het zangfeest Brugge Feest op oudejaarsavond op ’t Zand, eveneens een organisatie van het Comité voor Initiatief Brugge, zal evenmin plaatsvinden. Een alternatieve manier om toch wat sfeer en warmte bij te dragen, wordt onderzocht op haalbaarheid.

Het Kerstverhaal wordt in een volkse maar tegelijkertijd stemmige optocht uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. De uitvalsbasis is het Oud Sint-Jan.

Een heuse harmonie, een rijdende beiaard, de drie Koningen te paard, een grote meute schapen, Maria op een ezeltje op weg naar Bethlehem…dit alles krijgen voorbijgangers in de voornaamste straten van de binnenstad te zien. En vergeet vooral niet een centje in de bussen die meegedragen worden, te stoppen: u helpt er het goede doel mee!

Vertrek (14u30) en aankomst: Oud Sint-Jan, Mariastraat, Brugge