Afspraak: ’t Zand vanaf 22.45 uur.

Het Comité voor Initiatief organiseert op oudejaarsavond naar jaarlijkse gewoonte Brugge Feest.

Jaarlijks (de editie 2020 kon wegens Corona niet doorgaan) komen er duizenden feestvierders afgezakt om samen met een honderdtal koorleden mee te zingen met in totaal 32 nummers. Je kan vanaf 22u45 terecht op ’t Zand. Je kan aan diverse stands en de omliggende horecazaken terecht voor een drankje.

In weinig andere steden wordt de jaarwisseling zo massaal en uitbundig gevierd als in Brugge.

‘Brugge zingt van oud naar nieuw’. Het concept is inmiddels alom gekend: aangevoerd door ‘dirigent’ Nick Blontrock, en een gelegenheidskoor kan het publiek luidkeels meezingen met de meest populaire hits van de voorbije jaren.

We verspreiden een gratis krantje met alle liedjesteksten in de brievenbussen van Brugge en wijde omgeving. En uiteraard zijn ook ter plaatse nog exemplaren verkrijgbaar.

‘Brugge zingt van oud naar nieuw’ is een organisatie van het Comité voor Initiatief in samenwerking met het stadsbestuur, de handelskring ’t Zand-West-Brugge-Vrijdagmarkt en de Brugse Marktkramersbond, en met de steun van Interparking en De Lijn, die op oudejaarsavond instaat voor gratis busvervoer in opdracht van de stad.

Sfeerbeelden van 31 december 2019.